برای اینکه بتوان تعمیرات موبایل را فرا گرفته، باید با اصطلاحاتی تخصصی در این زمینه آشنا بوده، تا بتوان در این حرفه موفقتر عمل نمود. به طور کلی اصلاحات تعمیرات موبایل یکی از موضوعات مهم در زمینه آموزش تعمیرات موبایل است که میبایست مورد توجه قرار گیرد. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم به بررسی و تعریق مهمترین اصطلاحات سخت افزاری تعمیرات موبایل از قبیل مانند (Resold – Rehot – Reball – Rework) و اصطلاحات نرم افزاری تعمیرات موبایل بپردازیم، با گوشیباز همراه باشید.
اصطلاحات سخت افزاری
اصطلاح Rework:
یکی از رایج ترین اصطلاحات در تعمیرات سخت افزاری موبایل Rework می باشد، معادل فارسی این کلمه تعویض کردن قطعات مختلف سخت افزاری گوشی مانند تعویض اسپیکر گوشی، دوربین، باتری و غیره میباشد. بسیاری از قطعات گوشی مصرفی میباشند، یعنی دارای یک طول عمر مفید هستند، که پس از آن ممکن است بنا به دلیلی خاص و یا حتی بدون هیچ دلیلی کارایی خود را از دست بدهند. بدین ترتیب میبایست قطعات نو و سالم را تهیه نموده و آن را جایگزین قطعه از کار افتاده نمود. این کار باید به صورت اصولی و توسط افراد ماهر انجام شود، در غیر اینصورت ممکن است به سایر قطعات گوشی نیز آسیب جدی وارد شود.
Rework یا تعویض قطعات میتواند عمر دوباره به گوشی ببخشد، زیرا هر کدام از قطعات گوشی که دچار مشکل شود، عملکرد قطعات سالم را نیز مختل کرده و نمیتوان از سایر قطعات گوشی استفاده نمود. گوشی یک مجموعه به هم پیوسته از قطعات میباشد، که وجود مشکل در یکی از قطعات، در بسیاری از مواقع عملکرد کلی آن با مشکل مواجه میکند.
اصطلاح Reball:
یکی دیگر از اصطلاحات پرکاربرد و مهم در تعمیرات موبایل، Reball است که به معنی شابلون زدن میباشد. شابلون زدن یا Reball برای تعویض و یا تعمیر قطعات الکترونیکی مانند آی سی به کار میرود. یکی از مواردی که نیاز به شابلون زدن بوده، زمانی است که پایه های آی سی از حالت اولیه خود خارج میشوند. بدین ترتیب می توان با شابلون زدن پایه های آی سی را به حالت اولیه خود برگرداند. شابلون زدن باید توسط تعمیرکاران حرفه ای انجام شود، تا آسیبی به قطعات حساس گوشی وارد نشود.
اصطلاح Rehot:
Rehot یا سردی لحیم گرفتن یکی دیگر از اصطلاحات مهم در تعمیرات موبایل میباشد. Rehot زمانی مورد نیاز بوده که عملیات لحیم کاری به خوبی انجام نشود. زیرا اگر در هنگام لحیم کاری حرارت کافی به محل مورد لحیم وارد نشود، لحیم به خوبی ذوب نشده، این کار باعث میشود که اتصال بسیار سست انجام شود. معمولا اتصالاتی که به درستی و به اندازه کافی حرارت ندیده باشند، پس از مدت کوتاهی جدا میشوند. برای این که بتوان اتصالات را محکمتر نموده، از Rehot استفاده مینمایند.
اصطلاح Resold:
Resold که به معنی رفع قلع مردگی میباشد از دیگر اصطلاحات رایج در تعمیرات گوشی است. کلیه قطعاتی که بوسیله لحیم کاری در گوشی به هم متصل میشوند، در اثر کارکرد طولانی مدت ممکن است دچار قلع مردگی شوند. Resold به رفع قلع مردگی در قطعات مختلف گوشی مربوط میشود. قلع مردگی را میتوان به راحتی برطرف نموده، زیرا این مشکل را معمولا تعمیرکاران حرفه ای میتوانند به راحتی تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام نمایند.
اصطلاحات نرم افزاری:
اصطلاح ریکاوری مد:
ریکاوری مد محیطی است که با فشار دادن چند کلید ترکیبی به آن دسترسی پیدا کرده و می توانید عملیاتی مانند ریست فکتوری، بکاپ، فلش کردن و غیره را انجام دهید. کلیدهای ترکیبی برای ریکاوری مد در گوشیهای مختلف متفاوت است. به طور مثال در گوشیهای اندروید این کلیدها فشار دادن هم زمان زیاد کردن صدا + هوم + پاور میباشد.
اصطلاح وایپ (wip)
وایپ به معنای پاک کردن میباشد. این اصطلاح هنگام ریکاوری مد و برای پاک کردن اطلاعات به کار میرود. دقت داشته باشید که با وایپ کلیه اطلاعات پاک میشود.
اصطلاح دامپ (Dump)
دامپ به فایلی بکاپ گرفته از تمامی اطلاعات درون هارد گفته میشود.
اصطلاح روت (root)
روت به معنای دسترسی ریشهای به دستگاه موبایل است. با روت کردن میتوانید هر تغییری که دلتان خواست در گوشی بدهید به طور مثال فونت و زبان گوشی را تغییر داده و امکانات جدیدی بر روی آن نصب کنید. دقت داشته باشید که با روت کردن اطلاعات گارانتی گوشی از بین میرود.
اصطلاح بریک
این اصطلاح زمانی به کار برده می شود که روت به درستی صورت نگیرد.
اصطلاح فست بوت
پروتکلی میان سیستم عامل موبایل و سیستم عاملهای دیگر مثل ویندوز میباشد. از طریق فست بوت می توانید بوتلودر را انجام دهید.
اصطلاح فایل FRP
به سیستم امنیتی گفته می شود که در گوشی های سامسونگ تعبیه شده است. از این اصطلاح برای باز کردن قفل گوشی سامسونگ استفاده می شود.
فایل QCN چیست؟
ـQCN مخفف Qualcomm Calibration Network است. فایل QCN حاوی اطلاعات شبکه (2G,3G,4G) میباشد و اطلاعات شبکه را در فایل امنیتی NVM ترمیم میکند.
در مواقعی از فایل QCN استفاده میکنیم که بعد از فلش، آنلاک و… مشکلاتی از قبیل Not Register Network و یا مشکلات دیگر شبکه مواجه باشیم.
قبل از استفاده از QCN نکات زیر را توجه کنید:
- با فایل QCN نمی توان Basband را ترمیم کرد.
- در مدل دستگاه و QCN دقت کنید اشتباه در نصب ممکن است باعث پریدن Baseband دستگاه شما شود.
- قبل از استفاده از QCN بهتر است توسط باکس از قسمتهای مختلف پشتیبان (Backup) بگیرد.
- ـQCN مشکلات IMEI را حل نمیکند.
خلاصه
در این مقاله به بررسی مهم ترین اصطلاحات تعمیرات موبایل پرداختیم، شناخت اصطلاحات مربوط به تعمیرات گوشی یکی از مهمترین موضوعات برای موفقیت در شغل تعمیرات موبایل است. از این رو آشنایی با این اصطلاحات یکی از پیش نیازهای آموزش تعمیرات تخصصی گوشی میباشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.