همهی ما دو اصطلاح تنظیم کارخانه و فلش کردن گوشی اندرویدی را بارها شنیدهایم. این دو اصطلاح معمولا در هنگام خراب شدن گوشی و ایجاد مشکل در بخش نرم افزار و ویروسی شدن آن با ما سروکار دارند. اما شاید از خود بپرسید که فرق این دو اصطلاح در چیست و چرا باید از آنها استفاده کنیم؟
بازگشت به تنظیمات کارخانه اندروید چیست؟
بازگشت به تنظیمات کارخانه (FACTORY DATA RESET) یکی از قابلیتهای گوشیهای هوشمند اندرویدی است که با انجام آن گوشی شما از نظر نرم افزاری همانند روزی اولی که خریدهاید بدون برنامه و تنظیمات میشود و بایستی دوباره به راهاندازی مجدد گوشی خود کنید. از تنظیم کارخانه معمولا برای موارد زیر استفاده میشود:
- رفع اختلالات بوجود آمده در گوشی
- ویروسی شدن
- هنگ کردن
- از کار افتادن سخت افزارها مثل بلوتوث به علت ایراد نرم افزاری
- فراموش کردن رمز گوشی
- پاک کردن اطلاعات شخصی در هنگام فروش گوشی
- و…
چه زمانی لازم است که فکتوری ریست انجام شود و چه زمانی بهتر است فلش گوشی انجام گیرد؟ به عقیده ما برای بازگرداندن تنظیمات و وضعیت دستگاه به حالت پیش فرض کارخانه واقعا لزومی مبنی بر فلش کردن گوشی وجود ندارد و انجام فکتوری ریست کفایت میکند. حتی اگر قصد فروش گوشی خود را داشته باشید و نگران این هستید که خریدار اطلاعات گوشی شما را بازیابی کند هم راه حل سادهای پیش رویتان وجود دارد. کافیست بعد از اینکه گوشی را فکتوری ریست کردید، اطلاعات جدیدی (مثلا چند فیلم) را به حافظه آن منتقل کنید تا حافظه گوشی فول شود. سپس این فیلم ها را از حافظه دستگاه حذف نمایید. بدین ترتیب دیگر شانس بازیابی اطلاعات شخصی و اولیه شما (قبل از فکتوری ریست) به صفر میرسد.
فلش کردن (نصب مجدد رام) در اندروید چیست؟
فلش کردن مانند همان کاری است که در کامپیوتر هنگام نصب نسخه جدیدی از ویندوز انجام می شود منتهی با فلش کردن تمام اطلاعات موجود روی گوشی کامل حذف می شوند و اگر گوشی ویروسی شده باشد با فلش کردن خیالتان راحت خواهد شد بر عکس ریست فکتوری و از طرفی بازیابی اطلاعات حذف شده بعد از فلش کردن گوشی خیلی سخت و چه بسا محال باشد.
فلش کردن معمولا به دلایل زیر انجام میشود:
- رفع مشکلاتی که با تنظیم کارخانه حل نمیشود
- رفع مشکل ویروسی شدن سیستم عامل
- رفع مشکلات مربوط به Root
- ارتقاء سیستم عامل و نسخه اندروید
- رفع مشکل خرابی نرم افزاری گوشی
- از بین بردن رمز گوشی
- روف ایرادات سخت افزاری وابسته به سیستم عامل
- رفع مشکل درخواست Gmail پس از تنظیم مجدد کارخانه
- بازگشت به firmware و رام پایه و اصلی
تنظیم کارخانه و فلش کردن گوشی اندرویدی چه تفاوتی با هم دارند؟
پس از مطالعهی توضیحات بالا باید به تفاوت این دو اصطلاح پی برده باشید. جالب است بدانید که این دو روش تقریبا عملکرد و کاربرد یکسانی دارند. ما باید برای رفع مشکل گوشی خود ابتدا بازگشت به تنظیمات کارخانه را انجام دهیم و هنگامی که مشکل با روش تنظیمات کارخانه انجام نشد بایستی به فکر فلش کردن گوشی باشیم.
به زبان سادهتر فلش کردن گوشی زمانی انجام میشود که مشکل گوشی اندروید ما با تنظیم کارخانه رفع نمیشود. همچنین فلش کردن گوشی توسط تعمیرکارها معمولا با دریافت هزینه زیاد انجام میشود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.