حافظه فلش یا فلش مموری چیست؟
حافظه فلش، حافظه ذخیره سازی اطلاعات کامپیوتر است که می تواند به صورت الکتریکی پاک شود و دوباره نوشته شود. فلش ها به عنوان حافظه ذخیره سازی در دستگاه های مختلف از جمله گوشی های همراه، دوربین دیجیتال، پخش کننده های MP3 و همینطور در فلش مموری ها استفاده می شوند. فلش مموری از ذخیره کننده حافظه فلش به همراه پورت یو اس بی ساخته شده است.
انواع اصلی تراشه های حافظه فلش
سه نوع کلی از نوع تراشه فلش وجود دارد.
- Single Layer Cell (SLC): این نوع حافظه می تواند تنها یک بیت در هر سلول داشته باشد. گران ترین نوع فلش است و از قدرت کمتری برخوردار می باشد اما در عوض ارسال اطلاعات سریعتری دارد و برای برنامه های صنعتی و نگه داشتن اطلاعات بحرانی مناسب هستند.
- Multi Layer Cell (MLC): این نوع فلش دارای دو بیت در هر سلول است و دو برابر نوع قبلی اطلاعات ذخیره می کند. این نوع فلش در حافظه های مصرفی معمولی استفاده می شود و و ارزان تر از نوع SLC می باشند که نسبت به آن دارای محدودیت استقامتی کمتر و چرخه نوشتن و پاک کردن کوچکتری دارد.
- Triple Layer Cell (TLC): این مدل نیز شامل سه بیت در هر سلول بوده که ارزان ترین نوع فلش است و تراکم بالایی دارد. با این حال سرعت خواندن و نوشتن و استقامت آن کمتر از انواع دیگر است. به طور معمول این نوع فلش برای محصولات محدود و فاقد اطلاعات بحرانی استفاده می شوند.
علل خراب شدن و سوختن فلش
مراقب باشید فلش را کجا نگه می دارید
فلشی که در سرما و گرما و رطوبت باشد احتمالا زودتر خراب می شود. همیشه سعی کنید برای فلش خود جا و مکان مناسبی ایجاد کنید.
از ویروس ها فرار کنید
فلش خود را در کافی نت یا روی سیستم دوستانتان نصب نکنید. ویروسی شدن فلش یکی از بدترین مشکلاتی است که گاهی منجر به سوختن و از کار افتادنش می شود.
از فلش های تقلبی و ارزان استفاده نکنید
بسیاری از فلش های تقلبی و ارزان قیمت بازار به جای کارکرد مثبت، کارکرد منفی دارند. پس اطلاعات خود را فدای قیمت کم نکنید و از فلش های استاندارد استفاده کنید.
اتصال دائمی برقرار نکنید
فلش را شبانه روز به سیستم خود متصل نگه ندارید. این موضوع به سیستم شما آسیب می زند و البته فلش را در معرض خطر نوسانات برق، ویروس ها و داغ شدن بیش از حد و در نهایت سوختن می گذارد.
آموزش تعمیر فلش مموری و نحوه عیب یابی و رفع مشکلات
تعمیر فلش مموری در اکثر مواقع امکان پذیر است. در صورتی که فلش مموری شما در هنگام اتصال به دستگاهها دچار مشکل شده است و یا شناسایی نمیشود. میتوانید با چند راهکار ساده فلش مموری خود را ریکاوری کنید.
روش اول : اسکن فلش و پیدا کردن مشکل
- ابتدا فلش را وارد یکی از درگاههای USB کامپیوتر یا لپتاپ کنید. اگر هنگام متصل کردن فلش به کامپیوتر با خطا مواجه شدید، شاید نیاز باشد درایور مربوطه را نصب کنید.
- سپس وارد منو استارت شده و بر روی گزینه File Explorer کلیک کنید. (در صورتی که این گزینه را پیدا نکردید میتوانید My computer یا This PC را بازکرده و مراحل بعدی را انجام دهید).
- در پنجره باز شده بر روی ایکن فلش کلیک کنید. این آیکن معمولا در ستون سمت چپ پنجره باز شده قرار دارد
- در سمت بالا پنجره و در قسمت زبانهها، بر روی زبانه Home کلیک کنید.
- از میان گزینهها، گزینه Properties را انتخاب کنید
- در پنجره باز شده بر روی تب Tools کلیک کنید.
- سپس در بخش “Error checking” بر روی گزینه Check کلیک کنید.
- منتظر بمانید تا ویندوز فلش شما را اسکن کند. ممکن است در حین انجام این کار پیغامی به شما نمایش داده شود. در اینصورت بر روی “Scan and repair drive” کلیک کنید.
- بعد از تمام شدن اسکن، یک پیغام برای شما نمایش داده میشود و از شما میخواهد بر روی Close کلیک کنید. اگر مشکل فلش شما مربوط به مشکلات نرمافزاری بود، بعد از انجام مراحل بالا باید فلش شما درست کار کند. و اگر فلش شما مشکلی داشته باشد در کادر باز شده خطای به وجود آمده را نمایش میدهد.
روش دوم : فرمت کردن فلش برای رفع مشکل آن
- ابتدا فلش را به یکی از درگاههای USB کامپیوتر متصل کنید
- سپس در منوی استارت بر روی گزینه File Explorer کلیک کنید و یا وارد My Computer یا This PC شوید.
- در قسمت بالا زبانه Manage را انتخاب کنید
- در میان گزینههای موجود بر روی گزینه Format کلیک کنید. با انجام اینکار پنجره مربوط به فرمت فلش باز میشود.
- در پنجره باز شده بر روی گزینه File system کلیک کنید و از میان گزینهها، گزینه مد نظر خود را انتخاب کنید.
- NTFS : فرمت پیش فرض برای سیستم عامل ویندوز است و فقط در ویندوز کار میکند.
- FAT32 : با ویندوز و مک کاملا سازگار است ولی دارای محدودیت ۳۲ گیگابایتی است.
- exFAT : با ویندوز و مک سازگار بوده و هیچ محدودیت حجمی ندارد.
- بهتر است این گزینهها را تغییر ندهید و بگذارید بر روی حالت پیشفرض باشد. و معمولا بر روی FAT32 قرار دارد.
- اگر فلش شما هیچ مشکلی ندارد، میتوانید تیک گزینه Quick Format را بزنید تا سریعتر روند فرمت انجام شود. ولی اگر فلش شما دارای مشکل است این تیک را فعال نکنید.
- سپس بر روی گزینه Start در پایین پنجره کلیک کنید تا فرمت فلش آغاز شود
- در نهایت اگر فلش به درستی فرمت شده باشد، پیغام Format Complete نمایش داده میشود. بر روی گزینه Ok کلیک کنید تا پنجره مورد نظر بسته شود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.