سیستم عاملهای تلفن همراه در طول چند دهه اخیر سیر تکاملی و نوآوری خود را به شکلهای مختلف طی کرده است. چند نقطه عطف کلیدی در تاریخچه سیستم عاملهای تلفن همراه وجود دارد که علاوه بر معرفی انواع سیستم عامل موبایل به آن اشاره میکنیم.
دستگاههای موبایل اولیه
یکی از اولین سیستم عاملهای تلفن همراه که چند وظیفهای و کار آن پشتیبانی از برنامهها بود سیستم عامل سیمبین نوکیا بود که در سال ۱۹۹۸ راه اندازی شد.
در روزهای اولیه تلفن های همراه، سیستم عامل ها ساده و اختصاصی بودند و برای کارکردهای اساسی مانند برقراری تماس و ارسال پیامک طراحی شده بودند.
سیستم عامل پالم و ویندوز موبایل
سیستم عامل Palm یا Palm OS (1996) در دستیارهای دیجیتال شخصی اولیه (PDA) و گوشی های هوشمند محبوبیت پیدا کرد. این سیستم عامل یک رابط مبتنی بر قلم و پشتیبانی اولیه از برنامه را ارائه میداد.
در سال ۲۰۰۰ مایکروسافت به بازار سیستم عامل موبایل وارد شد و تجربهای شبیه به دسکتاپ را در موبایلها ارائه داد. این سیستم عامل تحت عنوان Windows Mobile ارائه شد.
سیستم عاملBlackBerry OS
سیستم عامل بلک بری BlackBerry OS یکی از سیستم عاملهای محبوب در زمان خود بود که به دلیل قابلیتهای ارسال ایمیل و پیامرسانی در بین افراد حرفهای تجاری از محبوبیت زیاد برخوردار بوده است.
انقلاب سیستم عاملهای iOS and Android
سرانجام اپل iOS را در سال 2007 با عرضه اولین آیفون معرفی کرد. این سیستم عامل یک رابط مبتنی بر لمس، یک اپ استور قدرتمند و سطح جدیدی از تجربه کاربری را به ارمغان آورد.
یک سال بعد گوگل در سال 2008 اندروید را معرفی کرد و در ابتدا بر روی دستگاههای ارزان قیمت تمرکز داشت. ماهیت متن باز و رابط کاربری قابل تنظیم اندروید منجر به پذیرش سریع آن توسط سازندگان مختلف شد.
اندروید و iOS همچنان بر بازار تسلط داشتند و هر نسخه جدیدی که ارائه میدادند، ویژگیهای جدید، عملکرد بهبود یافته و امنیت را در تلفنهای همراه افزایش میداد.
از طرفی ویندوز فون در سال 2010 توسط مایکروسافت ارائه شد و به عنوان تلاشی تازه برای رقابت با iOS و اندروید معرفی شد. اگر چه برای به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار تلاش کرد اما نهایت متوقف شد.
پیشرفتهای اخیر در انواع سیستم عامل موبایل
سیستم عامل HarmonyOS توسط هواوی به عنوان سیستم عامل بین دستگاهی معرفی شده تا تجربهای یکپارچه در گوشیهای هوشمند، تبلبتها و سایر دستگاههای هوشمند ارائه دهد.
LineageOS و دیگر رامهای سفارشی اندروید (ROMs) در میان کاربرانی که تجربه بازتر و شخصیسازیشدهتری را ترجیح میدهند، محبوبیت پیدا کردند.
یکی دیگر از سیستم عاملها نوظهور در بازار KaiOS است که به دلیل ویژگیهای مشابه گوشیهای هوشمند در تلفن همراه مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.