تست جریان کشی و ولتاژ گیری

دستگاه منبع تغذیه

سلام دوستان حتما تا حالا شنیدین برای تست گوشی در یکسری از مشکلات خاص مانند خاموشی و تخلیه شارژ و یا حتی شارژ نشدن باید جریان کشی و ولتاژ گیری کنیم حالا ما قصد داریم تو این مقاله بهتون بگیم این جریان کشی و حالا تست ولتاژ گیری چیه!

برای انجام این تست نیاز به یک دستگاه منبع تغذیه هست که امروزه مدل های جدید و دقیق تر آن وارد بازار شده است.

از آنجایی که ولتاژ نامی باتری های موبایل 7/3 تا 2/4 ولت است پس ما برای روشن کردن گوشی با منبع تغذیه ولتاژ منبع را بین این دو عدد تنظیم می‌کنیم.

دستگاه منبع تغذیه

 

دو نکته وجود دارد که باید به آن توجه کنیم:

۱- همه گوشی‌ها با منبع تغذیه روشن نمی شوند اما دلیل آن چیست؟

یکی از پایه‌های کانکتور باتری bsi است. این پایه وظیفه انتقال اطلاعات باتری به cpu را به عهده دارد که این اطلاعات شامل وجود باتری، درصد باتری، دمای باتری و… است. حال در بعضی گوشی‌ها طراحی بدین گونه است که چون گوشی منبع تغذیه را به عنوان باتری تشخیص نمی‌دهد پس روشن نمی‌شود.

۲- قبل از وصل کردن برد به منبع تغذیه ابتدا ولتاژ و سپس جریان تنظیم شود.

ولتاژ که حدود 4 ولت است و برای تنظیم جریان باید دو سر پراب منبع تغذیه را به هم وصل کنیم که جریان به نمایش درآید و محدوده آن را بین 2 تا 5/2 ولت تنظیم می‌کنیم.

ولتاژ گیری با منبع تغذیه

گوشی را به منبع تغذیه وصل می‌کنیم، اما چگونه؟

ما دو نوع باتری فلتی و پلیتی داریم در هرکدام از آن ها به دو پایه vcc یا همان ولتاژ و gnd یا همان بدنه برای روشن کردن گوشی نیاز داریم.

وصل کردن گوشی به منبع تغذیه

در حالت نرمال وقتی گوشی را به منبع تغذیه وصل می‌کنیم نباید جریانی را نشان دهد.

اگر عددی غیر از صفر مشاهده شد به هر میزان که بالاتر برود به معنی اتصالی و جریان کشی گوشی است که باعث تخلیه شارژ گوشی در حالت خاموشی می‌شود.

در مرحله بعد گوشی را پاور می‌کنیم. استارت جریان پاور در گوشی‌های مختلف بدلیل وجود تفاوت در آیسی‌های سازنده متفاوت است پس نمی‌توانیم یک عدد ثابت را برای همه گوشی‌ها در نظر بگیریم اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که استارت جریان کشی در اکثر گوشی ها زیر 2/0 است.

رفته رفته این عدد بالا می‌رود و در بعضی گوشی ها تا نزدیک 2 آمپر می آید و به مرور تا زمانی که گوشی به حالت آماده بکار یا همان استند بای برود نزدیک به صفر می‌شود.

باز هم مثل قبل از پاور اگر جریان کشی داشتیم به معنای تخلیه شارژ باتری است که باید برد را بررسی کنیم گاهی با یک آبخوردگی ساده در سوکت شارژ میتواند این اتفاق رخ دهد!

حال برای گرفتن ولتاژ درون برد باید چه کنیم؟

طبق گفته های بالا اگر ولتاژی را از درون برد بخواهیم بگیریم گوشی را به منبع تغذیه وصل می‌کنیم و گوشی را روشن می‌کنیم و اگر بخواهی مسیر شارژ را تست کنیم کافیست گوشی را به شارژر وصل کنیم.

برای گرفتن تست، مولتی متر را روی ولتاژ DC می‌گذاریم یک پراب روی بدنه برد و یک پراب روی پایه ای که می‌خواهیم ولتاژ آن را بگیریم و سپس شروع به ولتاژ گیری می‌کنیم.

یک عدد روی مولتی متر به نمایش در می‌آید که با توجه به دانسته‌ها و شماتیک گوشی آن را مطابقت میدیم و عیب یابی می‌کنیم.

مولتی متر

 

ارسال دیدگاه