مشکلات رایج تعمیرات موبایل

مولتی شارژر

سلام دوستان در این مقاله سعی داریم به یکسری از مشکلات رایج در تعمیرات موبایل بپردازیم که ممکنه برای همتون پیش اومده باشه. امیدوارم با مطالعه این مطلب کمک هرچند کوچکی به شما کرده باشیم.

مشکل شارژ

حتما برای همتون پیش اومده که مشتری براتون گوشی آورده و میگه شارژ نمیشه!

در اینجا اولین کار پرسش از مشتری هست چون با اطلاعاتی که میتونیم از مشتری بگیریم تا حدودی به علت بوجود اومدن و کشف راه حل مشکل دست پیدا می‌کنیم.

حال برای حل مشکل ابتدا به سوکت شارژ آن دقت می‌کنیم و با استفاده از یک سوزن سعی می کنیم داخل آن را تمیز کنیم. البته توجه داشته باشید برای این کار باید دقت کافی را داشته باشید چون ممکن است حین تمیز کردن پایه های داخل سوکت آسیب ببینند و مجبور به تعویض آن شویم. در مرحله بعد گوشی را به یک دستگاه به نام مولتی شارژر وصل می کنیم.

این دستگاه که انواع مختلفی دارد در واقع همان شارژر هست و با استفاده از نمایشگری که دارد جریان خروجی شارژ را به ما نشان می دهد.

 

جریان خروجی شارژ در واقع همان سرعت شارژ کردن را به ما نشان می دهد. باتوجه به مدل گوشی و شرایط مختلف مانند دما و درصد باتری این سرعت تغییر میکند. در ساده ترین مدل های گوشی هم جریان باید بالای 8/0 آمپر باشد.

زمانی که گوشی مشتری را به مولتی شارژر وصل کردیم جریان خروجی آن را چک می کنیم. اگر طبیعی بود پس یعنی با سرویس کردن سوکت مشکل برطرف شده است و اگر کمتر از حد نرمال بود و یا حتی جریان خروجی صفر بود متوجه می شویم مسیر شارژ عملکردش را درست انجام نمیدهد. در این مرحله دیگر باید گوشی را باز کنیم و با استفاده از مولتی متر سر سوکت شارژ و کانکتور باتری را ولتاژ گیری کنیم.اگر پشت سوکت شارژ ولتاژ نداشتیم یعنی سوکت خراب است و باید تعویض شود ولی اگر در اینجا 5 ولت را داشتیم و روی کانکتور باتری ولتاژ کم بود، دارای نوسان بود و یا اصلا نبود باید مسیر شارژ را بررسی کنیم و در آخر ولتاژ ورودی و خروجی آیسی شارژ را بررسی می کنیم که اگر خروجی نداشتیم به احتمال زیاد مشکل از همان آیسی شارژ است.

مشکل تصویر

مشتری گوشی اش آورده و می گوید گوشی از دستش افتاده شکستگی ندارد، زنگ می خورد ولی تصویر نمی دهد.

در اینجا ابتدا ما صحت حرف مشتری را بررسی می کنیم و با انداختن نور روی گوشی چک می کنیم که آیا شکستگی یا ترکی مشاهده میشود یا خیر. منظور از شکستی یا ترک روی گلس السیدی نیست بلکه زیر آن را میبینیم و باید توانایی تشخیص را با نگاه کردن پیدا کنیم.

اگر شکستگی دیدیم به احتمال خیلی زیاد السیدی گوشی باید تعویض شود حال اگر شکستگی یا ترک ندیدم چه کنیم؟

در این مرحله باید گوشی باز شود و یک السیدی دیگر تست شود و کانکتور السیدی از لحاظ ظاهری بررسی شود.

اگر با تعویض السیدی تصویر برگشت متوجه می شویم مشکل صدرصد از السیدی گوشی هست و باید تعویض شود اما در اینجا قبل از تعویض السیدی باید به چند نکته توجه کنیم!

اگر فلت السیدی از جایش درامده بود با جا زدن دوباره آن مشکل برطرف می شود. اگر فلت السیدی پارگی داشت با توجه به مدل السیدی امکان تعویض فلتش را بررسی می کنیم و اگر قابل تعویض نبود السیدی باید تعویض شود. اگر کانکتور روی فلت یا روی برد آسیب دیده بود آن را تعویض می کنیم. اگر همچنان مشکل حل نشد در اینجا نیاز به تعمیر برد داریم. در همه گوشی ها اطراف کانکتور السیدی قطعاتی وجود دارد در این مرحله ابتدا خود کانکتور را با استفاده از مولتی متر تست اهم چک یا دیود مود میگیریم و سپس قطعات اطراف را بررسی می کنیم. طبق تجربه امکان دارد یکی از سلف های مسیر دیتایی نمایشگر خراب شده باشد و با تعویض آن مشکل حل شود. اگر همچنان جواب نگرفتیم در مراحل بعد باید ایسی نمایشگر یا لایت را بررسی کنیم.

مشکل صوت

خب دوستان در مورد حل مشکلات بخش صوت ابتدا باید بدانیم با چه قطعاتی سروکار داریم. بازر (بلندگو) ، اسپیکر، میکروفون، هنذفری و …

با توجه به مشکل مورد نظر سراغ قطعه ی همان بخش میرویم اما باید به این نکته توجه کنیم که قبل انجام هرگونه تعمیرات سخت افزاری یک بار بصورت کامل گوشی را از لحاظ نرم افزاری چک کنیم.

خرابی این قطعات به دو صورت است یا کلا صدا قطع است یا همراه با نویز و قطعی است. علل این مشکلات می تواند خرابی خود قطعه، قطعی یا خرابی قطعات داخل مسیر و خرابی ایسی صوت (کدک) و یا آمپلی فایر صوت (تقویت کننده) باشد.

ساده ترین راه تعویض خود قطعه مورد نظر است. اگر با تعویض قطعه مشکل برطرف نشد طبق شماتیک گوشی یا سلوشن هایی که داخل اینترنت وجود دارند مسیر قطعه را چک خواهیم کرد و در اخر به آیسی آمپلی فایر و خود آیسی صوت می رسیم.

نکته: یک مشکل شایعی که داریم قطع همزمان صداها است. معمولا این مشکل در اثر آبخوردگی اتصالی پایه های سوکت هنذفری است که با سرویس قطعه یل تعویض آن مشکل برطرف می شود.

مشکل آنتن

دامنه مشکلات آنتن وسیع است پس اول باید مشکلات را به خوبی بشناسیم و با توجه به نوع مشکل عیب یابی را شروع کنیم.

  • مشکل no service

برای حل این مشکل ابتدا با شماره گیری *#06# سریال گوشی را چک می کنیم اگر null شده بود دو احتمال وجود دارد. یا مشکل نرم افزاری هست که برطرف می شود یا مشکل از هارد گوشی است که باید بصورت سخت افزاری حل شود. اگر سریال داشتیم وضعیت گوشی را در سامانه همتا بررسی می کنیم و در صورت مشکل آن را برطرف می کنیم. اگر همتا هم مشکلی نداشت از لحاظ نرم افزاری گوشی را کامل چک می کنیم. اگر باز هم به نتیجه نرسیدیم باید گوشی از لحاظ سخت افزاری چک شود. در این مرحله بعد از باز کردن گوشی اتصالات انتن و تقویت کننده ها (مقر آنتن، سیم آنتن ، فلت های روی فریم و…) را از لحاظ ظاهری چک می کنیم. اگر خرابی مشاهده نشد به سراغ برد میرویم و با دقت قطعات را از لحاظ شکستگی یا پریدن از روی برد بررسی می کنیم و در مرحله اخر به سراغ آیسی rf می رویم که در اکثر گوشی ها با ریبال یا تعویض این ایسی مشکل برطرف می شود.

  • ضعف و پرش آنتن

این مشکل معمولا بخاطر خرابی سیم آنتن یا فلت های تقویت کننده روی فریم است و اگر با تعویض آن ها مشکل برطرف نشد باید به سراغ ایسی های تقویت کننده آنتن (PF_PA) می رویم به احتمال زیاد با تعویض آن ها مشکل برطرف می شود.

  • نداشتن imei

این مشکل اگر خود به خود بوجود بیاید می تواند نرم افزاری یا مشکل از هارد گوشی باشد و اگر در اثر ضربه این اتفاق بیوفتد باید بصورت سخت افزاری آن را حل نمود. با توجه به اینکه در اثر ضربه هر قطعه ای می تواند به مشکل بخورد پس راه حل مشخصی نمی توان برای ان بیان کرد ولی بهتر است ابتدا با مشاهده دقیق برد آن را از لحاظ ظاهری چک کنیم.

مشکل wifi/Bluetooth

مشکلات این بخش کار نکردن وای فای یا بلوتوث یا هر دو می باشد.البته ضعف انتن وای فای و بلوتوث را هم در نظر می گیریم.

در ابتدا مانند مشکل آنتن گوشی را از لحاظ نرم افزاری چک می کنیم مثلا گوشی را ریست تنظیمات شبکه می کنیم اگر حل شد مشکل خاصی نبوده و اگر حل نشد باید بصورت سخت افزاری گوشی را بررسی کنیم. در اکثر مواقع با تعویض ایسی مربوطه مشکل برطرف می شود. برای مشکل ضعف انتن وای و بلوتوث هم ابتدا اتصالات روی فریم را چک می کنم و در اخر به ایسی می رسیم.

 

ارسال دیدگاه